Новини

Какво е Power Plate?

Power Plate е фитнес уред използващ високочестотна вибрация, за да стимулира пасивни мускулни съкращения. Когато върхумускулитесе въздейства с вибрация се активират проприорецепторните връзки разположени в самите мускули.

Power Plate е фитнес уред използващ високочестотна вибрация, за да стимулира пасивни мускулни съкращения. Когато  върху мускулитесе въздейства с вибрация се активират проприорецепторните връзки разположени в самите мускули. Те пренасят импулса през нервната дъга на периферната нервна система и карат стимулираният мускул да се съкращава, в опит да се противопостави на външното въздействие.  По-просто казано – високочестотната вибрацията задейства процес в мозъка, който кара мускулите ни да се съкращават неволно.

Какви са предимствата на “Power Plate Accelrated Training” пред обикновените тренировки в зала?

Както самото име “accelerated training” подсказва тренировките на Power Plate отнемат значително по-кратко време. Пълноценна тренировка отнема до 30 мин. Ускорените мускулни съкращения изразходват целия мускулен запас, като тонизират мускулатурата до нейният максимум. След приключване на тренировката, упражненията за гъвкавост, които целят да подпомогнат мускулатурата да се възстанови правилно и по-бързо, имат многократно по-голям ефект, тъй като същите мускулно-ставни апарати, които отговарят за съкращението на мускулите от вибрациите са наситени на дразнения и реагират на механичният опън при упражненията за гъвкавост далеч по-слабо. Това дава възможност на мускулите да достигнат по-лесно до максималната си дължина и да създадат по-добри условия за възстановяване в последствие.

Top

Нагоре
Свържете се с Cosmomed.net
За консултации и записвания тел. 0887 20 26 83

Запишете се, за да сте винаги в крак с нашите промоции